foto_2.jpg

10.05.2017. - 12:23

Predsednik Nikolić razgovarao je sa kandidatkinjom za generalnog direktora Uneska

Gospođa Kataba uručila je predsedniku Nikoliću pismo predsednika Arapske Republike Egipat Abdela Fataha el Sisija.

Gospođa Kataba uručila je predsedniku Nikoliću pismo predsednika Arapske Republike Egipat Abdela Fataha el Sisija, u kome je izražena zahvalnost Republici Srbiji na podršci kandidaturi Mušire Katabe za generalnog direktora Uneska. Predsednik Nikolić je rekao da je Srbija podržala egipatsku kandidatkinju zbog prijateljskih odnosa naših zemalja u prošlosti, kao i zbog odličnih odnosa koji su nam potrebni da bi izgradili bolju budućnost za naše građane. Još jedan razlog je taj što Egipat ume da gleda na sve strane sveta i da razume druge kulture na pravi način. Predsednik Nikolić je istakao da naša zemlja već godinama vodi bitku protiv besmislenih nastojanja da se takozvano Kosovo primi u članstvo Uneska i izrazio nadu da će izborom gospođe Katabe argumenti Srbije po tom pitanju biti sagledani na pravi način.

Kandidatkinja za generalnog direktora Uneska Mušira Kataba zahvalila je predsedniku Nikoliću na podršci i obrazložila svoj budući program rada. Ona je poseban akcenat stavila na značaj obrazovanja i istakla da će se, ukoliko bude izabrana za generalnog direktora, zalagati da se u budućem radu Uneska veliki značaj posveti ovom segmentu delovanja te organizacije.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).