09.03.2017. - 17:46

Reakcija na odluku MSP po tužbi BiH

Beograd, 09. mart 2017. godine – Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić pozdravio je današnju odluku Međunarodnog suda pravde u Hagu da odbaci zahtev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije.

Ovakva odluka Međunarodnog suda pravde u Hagu apsolutno je ispravna jer bi svako drugo rešenje ozbiljno ugrozilo funkcionisanje BiH kao države i dodatno doprinelo nepotrebnom podizanju tenzija u odnosima sa Srbijom, što nikome nije potrebno ni sad niti bilo kad, rekao je predsednik Nikolić.

Očuvanje stabilnosti u regionu vrednost je kojoj je Srbija posvećena i zato isto očekujemo i od drugih istakao je predsednik Nikoić i dodao da je srpska strana u BiH reagovala na pravi način pokazavši veliku političku zrelost i odgovornost prema budućnosti regiona. Očigledno je argumentacija srpske strane bila pravno i činjenično utemeljena i rezultat je ovakva odluka Međunarodnog suda pravde.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).