pancevo_velika.jpg

Vesti

21.06.2018. - 21:12

Predsednik Vučić na ceremoniji polaganja kamena temeljca buduće fabrike nemačke kompanije ZF Friedrichshafen AG u Pančevu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ceremoniji polaganja kamena temeljca na lokaciji buduće fabrike električnih i hibridnih pogona nemačke kompanije ZF Friedrichshafen AG  u Pančevu.

„Dugo vremena smo se nadali ovakvoj investiciji. Već smo razgovarali da, posle ovog proizvodnog pogona, ZF zaposli dodatnih 100 ljudi u naučno – istraživačkom centru. Nije ZF fabrika jeftinih delova, već budućnosti“, rekao je predsednik Vučić i objasnio da nemačka kompanija ZF dolazi u Pančevo sa investicijom od 160 miliona evra i da će, kako se očekuje, zaposliti više od 1.000 ljudi.
 
Predsednik Vučić je podsetio da ova kompanija ima 230 proizvodnih lokacija u svetu i da zapošljava 140.000 radnika. On je zahvalio nemačkom ambasadoru u Srbiji Akselu Ditmanu, podsetivši da je, kada je ambasador došao u našu zemlju, u nemačkim kompanijama bilo zaposleno 23.000 radnika iz Srbije, a da je danas ta brojka došla do 47.508 radnika.
 
„Za nas je veoma važno da menjamo sistem obrazovanja, da proizvodimo zanatlije i stručnjake koji su spremni da rade u modernim proizvodnim kapacitetima“, naglasio je predsednik Srbije i istakao da je važno da se ide u korak sa vremenom, kao i da se razvoj naše ekonomije ne bi mogao desiti bez podrške Nemačke.
 
Predsednik Vučić je rekao da očekuje da će rast BDP-a u ovoj godini biti viši od 4% i naveo da je Srbija među 15 najboljih investicionih destinacija u Evropi, zahvaljujući dobrim zakonima i uredbama, subvencijama i izgradnji infrastrukture. 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).