tan2017-11-13_102720861_0.jpg

Vesti

13.11.2017. - 11:43

Predsednik Vučić primio brigadnog generala Čezarea Marinelija, šefa Vojne kancelarije NATO za vezu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas brigadnog generala Čezarea Marinelija, šefa Vojne kancelarije NATO za vezu.

„Srbija je vojno neutralna zemlja i neće ulaziti u bilo kakve vojne saveze. Kao nezavisna i suverena država, Srbija će sarađivati sa različitim savezima i državama, uključujući i održavanje dobrih odnosa sa Severnoatlantskom alijansom, sa ciljem očuvanja mira, bezbednosti i stabilnosti u regionu," rekao je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Vučić i general Marineli razmotrili su niz konkretnih aktivnosti i mogućnosti koje treba da doprinesu boljem razumevanju između Srbije i NATO, kao i daljoj konkretizaciji saradnje u različitim oblastima.

Tokom sastanka je izraženo očekivanje da će predstojeća poseta srpskog predsednika sedištu NATO, tokom koje će razgovarati sa generalnim sekretarom Jensom Stoltenbergom i učestvovati na Severnoatlantskom savetu, potvrditi napredak u političkom dijalogu i praktičnoj saradnji Srbije i NATO.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd,
13. novembar 2017.

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).