tan2017-12-7_92751564_0.jpg

Vesti

07.12.2017. - 11:00

Sastanak sa ambasadorom Velike Britanije Denisom Kifom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Velike Britanije Denisa Kifa, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu.

Predsednik Vučić je, u svetlu regionalnih odnosa, još jednom istakao da je prioritet Srbije da održi mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu. S tim u vezi je izrazio nadu da će sledeći Samit Berlinskog procesa, čiji je domaćin Velika Britanija, značiti korak napred za regionalnu saradnju. Ambasador Kif je istakao da Velika Britanija želi da na dnevnom redu Samita budu teme koje će doprineti boljem povezivanju regiona, ali i njegovoj većoj bezbednosti.

Dvojica sagovornika su istakli i značaj vođenja unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, koji je inicirao predsednik Vučić.

Tema susreta bilo je i jačanje bilateralnih i ekonomskih odnosa, kao i snaženje odnosa po pitanju bezbednosti i zajedničke borbe protiv terorizma.

Ambasador Kif je obavestio predsednika Vučića i o toku pregovora o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije i naglasio da to ne umanjuje podršku evropskom putu Srbije.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd,
07. decembar 2017.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).