kuj_2614.jpg

Vesti

12.10.2017. - 12:42

SASTANAK SA SPECIJALNIM IZASLANIKOM MINISTARSTVA SPOLjNIH POSLOVA NEMAČKE ZA JUGOISTOČNU EVROPU KRISTIJANOM HELBAHOM

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas izaslanika za Jugoistočnu Evropu Ministarstva spoljnih poslova Savezne Republike Nemačke Kristijana Helbaha.

Predsednik Vučić i nemački izaslanik izrazili su zadovoljstvo što su politički i ekonomski bilateralni odnosi Srbije i Nemačke na najvišem nivou u novijoj istoriji, kao i očekivanje da će u budućnosti nastaviti da se razvijaju.

Nemački diplomata je rekao da je Srbija glavni partner u regionu, posebno za ostvarivanje ciljeva Berlinskog procesa, koji podrazumevaju bolje ekonomsko i infrastrukturno povezivanje Zapadnog Balkana. Srpski predsednik je naglasio da će Srbija ostati posvećena regionalnoj saradnji, sa ciljem održavanja mira i stabilnosti u regionu.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost za podršku Nemačke evropskom putu Srbije. Dvojica sagovornika su se saglasili da je u narednom periodu pred Srbijom rad na implementaciji mera sa ciljem unapređenja vladavine prava i slobode izražavanja.

Predsednik Vučić i izaslanik Helbah takođe su naglasili potrebu nastavka dijaloga Beograda i Prištine, a nemački diplomata je pozdravio inicijativu srpskog predsednika za pokretanje unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd, 12. oktobar 2017. godine

Foto Tanjug, Dragan Kujundžić

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).