img_0955.jpg

Vesti

25.01.2017. - 17:57

Tačijeve zapaljive izjave treba da zabrinu Evropu

Određeni segmenti administracije u Briselu treba da prestanu da Prištini konstantno drže stranu, poručuje predsednik Srbije.

Potpuno je apsurdno tvrditi da Srbija želi da anektira sever Kosova i Metohije, izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić ističući da je to suštinski nemoguće jer je Kosovo i Metohija već u sastavu Srbije.

"Takozvana nezavisnost, koju su, nažalost, priznale pojedine zemlje u svetu među kojima je i Portugal, protivi se svim međunarodnim pravnim principima na kojima počiva savremena ljudska civilizacija", rekao je Nikolić u intervjuu dnevnom listu Diario de Noticiash iz Portugala gde boravi u dvodnevnoj poseti.

Kako je rekao, zapaljive izjave Hašima Tačija i drugih zvaničnika Prištine bi zaista trebalo da zabrinu Evropu.

"Ali Evropa to lako može da reši: jednostavno, neka im nedvosmisleno i odlučno pokaže da se tako nešto neće tolerisati. I neka određeni segmenti administracije u Briselu prestanu da im konstantno drže stranu. Što se Srbije i mene lično tiče, mi smo ispunili sve na šta smo se obavezali Briselskim sporazumom. Ništa na šta smo se obavezali nismo prekršili. Što se za Albance u Prištini svakako ne bi moglo reći", rekao je predsednik Srbije.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).