_rad7811.jpg

Vesti

10.10.2017. - 11:41

Zvanična poseta predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić biće danas i sutra je domaćin posete predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji. Foto Tanjug

„Srbija je iskreni prijatelj Turske“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas na sastanku delegacija Srbije i Turske u Palati Srbija na kojem je učestvovao i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.
Predsednik Srbije je istakao da je prezadovoljan tet-a-tet sastankom sa svojim turskim kolegom. Predsednici su prethodno razgovarali u četiri oka više od sat vremena, a na početku sastanka sa delegacijama, srpski predsednik se turskom predsedniku obratio sa "dragi prijatelju" i zahvalio što je delegacija te zemlje došla u tolikom broju.
Predsednik Vučić je naglasio da je gotovo cela srpska vlada prisutna i da se nada da su ministri imali dobar razgovor sa turskim kolegama i delegacijom. Pre današnjih sastanka bilo je pripremljeno 10 sporazuma, a biće potpisano 12, u Beogradu, i još četiri, koja će biti potpisana 11.10.2017. u Novom Pazaru.
"Imamo mnogo zajedničkih interesa u regionu, pre svega mir i stabilnost i oni su od suštinskog značaja i zato vodimo dijalog sa Prištinom, koji za nas nije nimalo lak", podvukao je predsednik Vučić.
"Mislim da smo mnogo toga učinili i da se situacija u BiH stabilizuje", rekao je predsednik Srbije i zaključio da "Srbija nikada nije bila faktor nestabilnosti na Balkanu". Predsednik Vučić i predsednik Turske Erdogan potpisali su danas u Beogradu zajedničku političku Deklaraciju o osnivanju Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).