d87d486b-ded3-4405-afe7-afb499983031.jpg

Vesti

08.03.2018. - 17:20

Zvanična poseta Rumuniji - Sastanak sa predsednikom Senata Parlamenta Rumunije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Bukureštu sa predsednikom Senata Parlamenta Rumunije Kalinom Popeskuom Tarićeanuom, kome se zahvalio za podršku Rumunije na evropskom putu Srbije.

On je tokom razgovora naglasio važnost ekonomske saradnje dve zemlje i pozdravio povećanje trgovinske razmene, kao i povećanje broja rumunskih turista u Srbiji.
 
Predsednik Vučić istakao je da su prava rumunske manjine u Srbiji zagarantovana, da je danas na sednici Vlade imenovan koopredsednik u Međuvladinoj mešovitoj komisiji za nacionalne manjine i naglasio da ne postoje prepreke za poboljšanje situacije za medije na rumunskom jeziku. On je naglasio da su nacionalne manjine most koji spaja, a ne razdvaja susedne države i narode, te da je položaj nacionalnih manjina u Srbiji regulisan po najvišim evropskim standardima. Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo jačanjem saradnje Parlamenata Srbije i Rumunije.
 
Dvojica sagovornika konstatovala su da je ekonomska saradnja dve zemlje veoma napredovala, naročito u oblasti energetike.
 
Predsednik Vučić nastavlja posetu Rumuniji susretom sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Rumunije Livijuom Dragneom.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
Bukurešt, 8. mart 2018.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).