Саопштења

27.03.2017 - 12:19

Председник Томислав Николић са амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином

Председник Николић је констатовао да је пријатељство два народа и две државе интензивно и искрено, али да економски односи не прате такав тренд. Иако се Русија налази на трећем месту економских партнера Србије, то није довољно и потребно је наћи нове механизме сарадње, подвукао је председник Србије.

Детаљније
24.03.2017 - 17:03

Председник Републике Србије Томислав Николић открио спомен-обележје „Српским мајкама.“

БЕОГРАД, 24.03.2017. - У Дому Војске Србије данас је, на годишњицу почетка НАТО бомбардовања, откривено спомен-обележје "Српским мајкама", а председник Србије Томислав Николић поручио је да то треба да буде симбол наше захвалности свим мајкама, које су сачувале Србију и сачувале живот.
Николић је у обраћању у Дому Војске рекао да су на данашњи дан, пре 18 година, пале прве бомбе на једну суверену државу, која је, као и увек у својој историји, била принуђена да брани своје.

Детаљније
22.03.2017 - 20:55

Председник Николић одликовао пуковника Жака Огара

Председник Томислав Николић је Указ о одликовању пуковника Жака Огара /Република Француска/, потписао 9. фебруара 2017. године.

Детаљније
20.03.2017 - 16:57

Седницa Главног одбора Друштва за изградњу Храма Светог Саве

На данас одржаној седници Главног одбора Друштва за изградњу Храма Светог Саве, којом је председавао председник Републике Србије Томислав Николић, чланови Главног одбора упознати су са напретком пројекта израде мозаика на куполи Храма, а утврђене су и активности у вези са обележавањем 120. годишњице од формирања Друштва за изградњу Храма Светог Саве.

Детаљније
13.03.2017 - 15:22

Седница Савета за националну безбедност

На данас одржаној седници Савета за националну безбедност, којом је председавао председник Републике Србије Томислав Николић, а присуствовали Александар Вучић, председник Владе, Зоран Ђорђевић, министар одбране, др Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова, Нела Кубуровић, министар правде, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, директор Безбедносно-информативне агенције Александар Ђорђевић, директор Војно-безбедносне агенције генерал Петар Цветковић, заменик директора Војно-обавештајне агенције Зоран Стојковић и државни секретар министарства спољних послова Ивица Тончев, разматрана је политичко-безбедносна ситуација у Републици Србији, региону Западног Балкана, као и стање на Косову и Метохији, посебно после најновијих иницијатива и захтева Албанаца за прекидом бриселског дијалога, као и формирањем такозване војске Косова.

Детаљније
13.03.2017 - 14:37

Председник Николић упутио је честитку председнику Мађарске

Председник Републике Томислав Николић упутио је данас честитку поводом поновног избора председнику Мађарске.

Детаљније
13.03.2017 - 14:33

Председник Николић са једним од највећих светских стручњака и иноватора у области онкологије и онколошке хирургије

Председник Републике Томислав Николић разговарао је са једним од највећих светских стручњака и иноватора у области онкологије и онколошке хирургије, професором др Михаилом Ханевичем, који борави у посети Институту за онкологију и радиологију Србије и Медицинском факултету Универзитета у Београду.

Детаљније
10.03.2017 - 13:05

Председник Николић са специјалним саветником председника Руске Федерације и замеником министра спољних послова

Председник Републике Србије Томислав Николић састао се данас у Београду са специјалним саветником председника Руске Федерације и замеником министра спољних послова, Михаилом Богдановом.

Детаљније
09.03.2017 - 17:46

Реакција на одлуку МСП по тужби БиХ

Београд, 09. март 2017. године – Председник Републике Србије Томислав Николић поздравио је данашњу одлуку Међународног суда правде у Хагу да одбаци захтев за ревизију пресуде по тужби БиХ против Србије.

Детаљније

Pages