18.05.2018

Опроштајна посета амбасадора Републике Аргентине

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Републике Аргентине Рикарда Фернанда Фернандеса, коме је захвалио на томе што је својим дипломатским искуством и посвећеним радом допринео унапређењу односа Србије и Аргентине.

Председник Вучић је подсетио да је, током мандата амбасадора Фернандеса, отварањем Трга Републике Србије у Буенос Ајресу и Парка Републике Аргентине у Београду, потврђено да су, упркос географској удаљености, две земље и два народа блиски. Он је захвалио на принципијелном ставу Аргентине да поштује територијални интегритет и суверенитет Србије.

Двојица саговорника су се сагласили да су традиционално пријатељство, међусобно разумевање и заједничко опредељење за очување принципа међународног права, чврста основа да Србија и Аргентина интензивирају политички дијалог и оснаже економску сарадњу, као и сваку другу сарадњу од обостраног интереса.

Амбасадор Фернандес је подсетио да Србија и Аргентина имају дипломатске односе дуге деведесет година и да веома цени напоре које председник Вучић и српска Влада улажу у развој сарадње. Он је такође истакао да је, током његовог боравка у Београду, Србија постигла значајне резултате у опоравку економије и да је све интересантнија за стране инвеститоре.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд, 18. мај 2018. године