10.04.2017

Поводом срамних и бестидних напада дневног листа „Блиц“

Поводом срамних и бестидних напада дневног листа „Блиц“ на Фондацију „Драгица Николић“ који непрекидно трају од петка 07. априла, а чији је циљ дискредитација председника Републике Томислава Николића, кабинет председника издао је следеће саопштење:

„У беспоштедној и бескрупулозној кампањи против председника Републике, која је почела и пре ступања на дужност, а у којој је предњачио дневни лист „Блиц“, највише су злоупотребљени породица, пријатељи и сарадници Томислава Николића. Најновија кампања је започела у среду 05. априла, након што је преминуо сарадник председника Предраг Микић, кога је тај лист окарактерисао као криминалца и фалсификатора, да би се наставила у петак нападом на Фондацију „Драгица Николић“ потпуно измишљеном афером о наводном уласку припадника Министарства унутрашњих послова и „чешљањем“ папира, како је гласила чиста измишљотина тог листа. Поред тога што је МУП демантовао ту лаж, као и Фондација „Драгица Николић“, дневни лист „Блиц“ наставља да ниже измошљотину за измишљотином, па чак и такву глупост, да председник Николић због наводног „упада“ у просторије Фондације није дошао у просторије Српске напредне странке, иако је измишљени упад настао након победе Александра Вучића и проглашења резултата. Толико количину бесмислених и глупих лажи није ни потребно демантовати, али је потребно изнети чињенице да се без икакве потребе не би над једном часном и поштеном организацијом каква је Фондација „Драгица Николић“, надвила сенка сумње.

Наиме, износ утрошених средстава за плате, закуп просторија и сви остали режијски тошкови су 3 одсто од примљених донација, што је пример штедљивости и одговорног понашања. Фондација је највећи део средстава уложила у реконструкцију и опремање породилишта и установа здравствене заштите у Врању, Вршцу, Београду, Кикинди, Крагујевцу, Нишу, Новом Пазару, Параћину, Сомбору, Суботици, затим у лековима, обновила је парк у Крагујевцу и школе у Београду, а да не говоримо о активном учешћу у обнови током поплава 2014. године. Поред великих појединачних пројеката, Фондација учествује у низу активности које имају за циљ повећање наталитета и бриге о најуспешнијој деци у Србији. Фондација сваке године награђује најуспешније ученике основних и средњих школа, стипендира усавршавање у иностранству, помаже одлазак талентоване деце на међународна такмичења, финансира манифестације, од којих је највећа Радост Европе, а сваке године додељује новогодишње пакетиће деци из социјално угрожених породица и деци са сметњама у развоју. Фондација ради на изградњи Центра за вантелесну оплодњу у Крагујевцу, здравствене амбуланте у Шумарицама и на пројекту за реконструкцију породилишта у Алексинцу.

Резултати Фондације „Драгица Николић“ су мерљиви и проверљиви, прикупљање и трошење средстава се обавља искључиво преко жиро рачуна, а пословање је у складу са прописима Републике Србије. Упркос томе, постоје појединци који по сваку цену преко својих средстава информисања на најпрљавији могући начин покушавају да омаловаже и дискредитују председника Николића, а при томе, не презају ни од чега, па ни од тога да без икаквих последица каљају његов углед и углед његове породице и сарадника.