28190142_b.jpg

29.05.2017. - 14:14

Председник Николић одликовао амбасадоре Русије, Белорусије и Азербејџана

Београд, 29. мај 2017. године - Председник Републике Србије Томислав Николић уручио је одликовања за заслуге у развијању и учвршћивању мирољубиве сарадње и пријатељских односа амбасадорима Белорусије, Русије и Азербејџана

Председник Србије Томислав Николић уручио је у Београду одликовања за заслуге у развијању и учвршћивању мирољубиве сарадње и пријатељских односа амбасадорима Белорусије, Русије и Азербејџана. Орден српске заставе другог степена, за заслуге у развијању и учвршћивању мирољубиве сарадње и пријатељских односа Србије и Русије Николић је уручио руском амбасадору Александру Чепурину. Белорусије, Русије и Азербејџана.

"Посебан значај за мене има чињеница да одликовање уручујете Ви који сте у протеклих пет година урадили много тога за Србију и за руско српске везе", рекао је Чепурин, Чепурин је рекао да је када је стигао у Београд од патријарха Иринеја добио повељу. "Рекао сам тада да је то очигледно учињено као 'аванс'. У неком смислу данас доживљавам ову високу награду као аванс", казао је Чепурин захваљујући на признању и додао да ће урадити све што зависи од њега у даљем јачању руско-српских веза. Чепурин је председнику Србије уручио икону коју је освештао патријарх московски Кирило а која је намењена цркви Светог Димитрија у Бајчетини чији је ктитор Николић.

Николић је Орден српске заставе другог степена, за заслуге у развијању и учвршћивању мирољубиве сарадње и пријатељских односа Србије и Белорусије уручио и амбасадору Белорусије у Београду Владимиру Чушеву, док је исто признање за заслуге у развијању и учвршћивању мирољубиве сарадње и пријатељских односа Србије и Азербејџана уручио амбасадору те земље Елдару Хасанову.

Председник је уручио и Златну медаљу за ревносну службу, за заслуге и изузетне резултате у обављању поверених дужности и задатака од значаја за Србију, Луки Радовановићу из Министарства спољних послова Србије.

Подели