12_02_2013.jpg

12.02.2013. - 14:16

Председник Николић са амбасадорима Алжира и Палестине

Београд, 12. фебруар 2013. године – Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је данас у Београду са амбасадором Републике Алжир, Његовом екселенцијом Абделкадером Месдуом и амбасадором Палестине, Његовом екселенцијом Мохамедом Набханом.

Председник Николић и амбасадори Месдуа и Набхан, током пријатељског разговора, изразили су задовољство што су у протеклих неколико месеци видно унапређени односи Србије и арапских земаља. Председник Републике посебно је истакао да постоји још много простора за побољшање економске сарадње између Србије и арапских држава.

У вези са тим, амбасадор Републике Алжир изразио је заинтересованост његове земље да српске грађевинске фирме учествују у пројекту изградње 16.000 станова, који ће ускоро бити започет. Председник Николић истакао је да би то био изузетно значајан посао за наша предузећа, не само због обима пројекта, већ и због шансе да реализацијом тог посла грађевинске компаније из Србије поново пронађу пут на арапско тржиште, на коме су некада биле изузетно цењене.

Подели