konuzin.jpg

27.08.2012. - 00:00

Председник Николић са амбасадором Руске Федерације Александром Конузином

Председник Републике Србије Томислав Николић сусрео се данас у Београду са Његовом eкселенцијом Александром Конузином, амбасадором Руске Федерације у Србији.

Током сусрета, председник Србије и амбасадор Руске Федерације разговарали су о сегментима предстојећег састанка између председника Републике Србије Томислава Николића и председника Руске Федерације Владимира Путина, који ће бити одржан 11. септембра у Сочију. Такође, амбасадор Конузин је изразио уверење да је Русија спремна да пружи помоћ Србији у њеном развоју, како би се уједно развијали и добри односи између наших земаља.

Амбасадор Руске Федерације је истакао да је Русија спремна да реализује кредит од 800 милиона долара, намењен развојним пројектима у Србији.

Председник Николић захвалио се Руској Федерацији на ангажовању у борби против пожара који ових дана бесне по Србији и на брзој реакцији руских власти поводом молбе Србије о ангажовању још једног авиона за гашење пожара.

Прес служба
Председника Републике