5042013 Kirbi.jpg

05.04.2013. - 16:56

Председник Николић са амбасадором САД-а

Београд, 05. април 2013. године – Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је данас у Београду са амбасадором Сједињених Америчких Држава, Његовом екселенцијом Мајклом Кирбијем.

Током дугог и отвореног разговора, председник Николић и амбасадор Кирби разменили су виђења о недавно одржаним преговорима у Бриселу између делегација Републике Србије и привремене администрације у Приштини. Председник Николић је оценио да је Србија преговоре у Бриселу схватила као преговоре о приступању Европској Унији, а не о статусу Косова и Метохије, и да је веома разочаран њиховим исходом.

Разговарајући о нормализацији односа у региону, амбасадор Кирби је рекао да је од почетка мандата председника Николића на сасвим нов, квалитетан начин приступљено успостављању што бољих односа између држава југоисточне Европе. Председник Николић је истакао да је Србија посвећена успостављању добрих односа са земљама у региону и да ће и убудуће на томе инсистирати.

Подели