11.05.2017

Председник Николић са делегацијом компанија Фотон мотор из Кине и Инеса Европа из Мађарске

Николић је истакао да је Србија земља у којој сада влада много повољнији пословни амбијент него што је то био случај пре пет година

Председник Николић је истакао да је Србија земља у којој сада влада много повољнији пословни амбијент него што је то био случај пре пет година и да је наша држава спремна да подржи све пословне пројекте у којима препознаје обострани интерес. Обраћајући се представницима компаније Фотон мотор, председник Николић је рекао да је задивљујуће како кинеске компаније брзо усвајају нове технологије и почињу да диктирају темпо технолошког развоја на глобалном нивоу. Он је додао да су страним компанијама које су заинтересоване да улажу у привреду наше земље врата широм отворена и да ће у сваком тренутку имати пуну сарадњу свих државних органа.

Директор корпорације Фотон мотор, Гари Гао, представио је председнику Николићу активности своје корпорације, која се, између осталог, бави производњом мотора, истраживањем нових извора енергије и производњом пољопривредних машина. Он је изразио интересовање да компанија коју представља поведе разговоре са званичницима Града Београда око набавке електричних аутобуса за потребе јавног превоза у нашем главном граду. Како је истакао, корпорација коју представља заинтересована је и за реализацију бројних привредних пројеката у сарадњи са нашом државом, о чему ће ускоро бити вођени разговори.