13.03.2017

Председник Николић са једним од највећих светских стручњака и иноватора у области онкологије и онколошке хирургије

Председник Републике Томислав Николић разговарао је са једним од највећих светских стручњака и иноватора у области онкологије и онколошке хирургије, професором др Михаилом Ханевичем, који борави у посети Институту за онкологију и радиологију Србије и Медицинском факултету Универзитета у Београду.

Председник Николић се захвалио професору Ханевичу на посети и спремности да својим богатим знањем и искуством допринесе развоју и напретку српске науке. Он је нагласио да је пораст броја оболелих од карцинома забрињавајући и да је помоћ угледних стручњака драгоцена. Професор Ханевич се захвалио председнику Републике на прилици да своја богата искуства пренесе колегама из свих онколошких центара у Србији и да успостави сталну комуникацију између српских и руских лекара посвећених борби против карцинома који, како је приметио председник Николић, и у Србији и у свету поприма размере епидемије.
Поред значајног улагања у медицинску опрему, најважнији сегмент јесте и стално усавршавање медицинског особља због чега је председник Републике и посредовао у доласку једног од најзначајнијих светских онколога чија су предавања и показни практични примери на медицинским институцијама у Србији од немерљивог значаја за усавршавање наших лекара.
Сусрету је присуствао и директор Института проф. др Радан Џодић, који је изразио спремност да медицинске институције из Санкт Петербурга и Београда успоставе трајну сарадњу, размењују стручњаке и раде на усавршавању младих кадрова у области онкологије.