22_11_2012(1).jpg

22.11.2012. - 00:00

Председник Николић са министром спољних послова Републике Костарике

Београд, 22. новембар 2012. године – Председник Републике Србије Томислав Николић сусрео се данас у Београду са министром спољних послова Републике Костарике, Енрике Кастиљо Барантесом.

Председник Николић је том приликом истакао да је Република Србија отворена за сарадњу са Костариком и да је привржена развијању пријатељских односа са свим државама у свету. Председник Николић је рекао да се Србија данас налази у економским проблемима и да је зато неопходно проналажење нових тржишта за српске фирме. Он је додао да је нова администрација у Србији одлучна да оствари промене у земљи, како би покренула производњу и запослила грађане.

Министар Барантес је изразио уверење да ће Србија решити проблеме са којима се суочава и остварити просперитет за своје грађане. Он је предложио да се између Костарике и Србије унапреди сарадња на тај начин што би Костарика представљала мост за развијање економских, трговачких и политичких односа између наше земље и земаља Латинске Америке.

Председник Републике Србије је поздравио иницијативу коју му је изнео министар Барантес и додао да је стратешко опредељење Србије да обнавља и развија стара пријатељства, како би грађани могли да живе боље.

Подели