05.12.2012. - 13:19

Председник Николић са Његовом Екселенцијом Шејху-Л-Ислам Талгат Таџуддином, врховним муфтијом Руске Федерације.

Београд, 05. децембар 2012. године – Председник Републике Србије Томислав Николић састао се данас у Београду са Његовом Екселенцијом Шејху-Л-Ислам Талгат Таџуддином, врховним муфтијом Руске Федерације.

Његова Екселенција Шејху-Л-Ислам Талгат Таџуддин борави у Србији поводом церемоније одликовања муфтије Хамдије Јусуфспахића.

Председник Николић је током разговора са врховним муфтијом Руске Федерације захвалио Његовој Екселенцији на посети и истакао да је муфтија Јусуфспахић увек представљао добру везу између православних и муслимана и да је живот посветио очувању мира и хармоније између припадника свих вероисповести у Србији.

Врховни муфтија Руске Федерације предложио је да држава подржи Ријасет Исламске заједнице Србије и истакао да јачањем веза између Ријасета Исламске заједнице Србије и Централне управе исламске заједнице Русије истовремено јачају и везе између Републике Србије и Руске Федерације.

Председник Републике Србије нагласио је да је у овим тешким временима примарни задатак државе да обезбеди бољи животни стандард за све грађане, без обзира на националну, расну, верску или било коју другу припадност.

Подели