tan2016-9-23_102325707_1.jpg

23.09.2016. - 15:22

Председник Николић са одлазећим шефом Mисиjе OEБС-а у Србиjи, амбасадором Петером Буркхардом

Београд, 23. септембар 2016. године – Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је данас у Београду са одлазећим шефом Мисије ОЕБС-а у Србији, амбасадором Петером Буркхардом.

Председник Николић и амбасадор Буркхард разговарали су о проблему миграната, као и о тренутним изазовима стабилности региона.

Председник Николић захвалио је амбасадору Буркхарду на подршци напорима Србије да постане модерна, уређена држава, као и на подршци политици наше земље да се успостави трајна стабилност у региону. Он је изразио наду да ће време које је пред нама проћи без изазова, јер је то једини начин да државе региона напредују.

Шеф мисије ОЕБС-а Петер Буркхард оценио је да Србија може бити поносна на свој напредак у последњих неколико година. Он је истакао да реформе које подржава ОЕБС могу помоћи Србији да оствари своје европске тежње и могу бити од користи целом региону.