tan2016-12-29_15225343_2.jpg

29.12.2016. - 17:21

Председник Николић са председником Републике Српске Милорадом Додиком

Београд, 29. децембар 2016. године – Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је данас у Београду са председником Републике Српске Милорадом Додиком.

Председници Николић и Додик разговарали су о унапређењу сарадње између Србије и Републике Српске, у складу са Дејтонским споразумом, као и о актуелној политичкој и безбедносној ситуацији у Босни и Херцеговини и у региону. Они су закључили да је потребно да сви уложе додатне напоре како би се сачувала стабилност, а проблеми решавали разговорима, упркос томе што поједини политичари покушавају и даље да неодговорним изјавама додатно подижу тензију у Босни и Херцеговини. Председник Николић је истакао да Србија не чини ништа да угрози Босну и Херцеговину, али жели да односе са Републиком Српском унапреди што је могуће више, како би се обезбедили будућност и напредак Републике Српске.

На позив председника Републике Српске, председник Србије присуствоваће обележавању Дана Републике Српске у Бања Луци 9. јануара 2017. године.