pjm_0769.jpg

31.03.2017. - 15:41

Председник Николић са председником Владе Кине Ли Кећијангом и председником Свекинеског народног конгреса Џангом Деђиангом

Београд, 31. март 2017. године - Председник Републике Србије Томислав Николић завршио је званичну посету Народној Републици Кини сусретима са председником Владе Кине Ли Кећијангом и председником Свекинеског народног конгреса Џангом Деђиангом.

Сумирајући посету, председник Николић је истакао да Србију и Кину у будућности очекује још много заједничких подухвата, у којима ће наше компаније моћи да пронађу обострани интерес.

Председник Владе Народне Републике Кине Ли Кећијанг рекао је да Кина посматра Србију као искреног пријатеља који је препознао потенцијале заједничке сарадње и сада игра активну улогу у иницијативи 16 плус 1. То широм отвара врата за покретање нових заједничких пројеката и значајном унапређењу наше практичне сарадње, рекао је премијер Народне Републике Кине.

Председник Свекинеског народног конгреса Џанг Деђианг истакао је да су пријатељски односи које Кина одржава са Србијом узор за све земље на свету. Због тога Кина придаје велики значај продубљивању односа са нашом земљом и реализацији свега онога што је договорено.