Tan2012-10-9_1633535_97(1).jpg

09.10.2012. - 16:17

Председник Николић са председником владе Републике Италије Мариом Монтијем

Београд, 09. октобар 2012. године – Током свог боравка у Риму, председник Републике Србије, Томислав Николић састао се са председником  владе Републике Италије, Мариом Монтијем.

У пријатељском разговору говорило се о конкретним пројектима око којих Србија и Италија сарађују, као и о начинима за унапређење  те сарадње. Председник владе Италије оценио је присуство Фиата и других италијанских предузећа у Србији веома позитивним, а нагласио је и да су италијанске фирме заинтересоване и када је реч о инфраструктурним пројектима, као и за пројекте везане за обновљиве изворе енергије. Он је изразио наду да ће Србија узети учешће на Експо у Милану 2015. године, како би српска привреда на најбољи начин била представљена италијанским партнерима.

Председник Николић истакао је да ће му побољшање животног стандарда грађана и прикључење Србије Европској унији представљати приоритете током мандата. Он је додао да ће Србија до краја ове године и почетком наредне године испунити све своје обавезе према Фиату. Такође, председник Николић је поздравио заинтересованост италијанских фирми да улажу у обновљиве изворе енергије у Србији и истакао да ће наша земља у томе пружити пуну подршку италијанским партнерима. Председник Србије упознао је премијера Монтија о напретку на реализацији пројеката за које су заинтересована и Србија и Италија, као што је „Јужни ток“.

Подели