31.03.2017

Председник Николић са привредницима кинеске компаније „Поли група“, као и са бројним кинеским медијима

Београд, 31. март 2017. године- Председник Републике Србије Томислав Николић се последњег дана званичне посете Народној Републици Кини састао са привредницима кинеске компаније „Поли група“, као и са бројним кинеским медијима који су ових дана извештавали о посети српске делегације.

Током састанка са делегацијом компаније „Поли група“, председник Николић и руководство компаније разговарали су о бројним пројектима из области енергетике, инфраструктуре и наменске индустрије, за које је „Поли група“ изразила значајно интересовање. Као резултат разговора очекује се да ће већ у наредним месецима отпочети реализација првих пројеката.

 

Огромно занимање медија за посету председника Николића и српске делегације Кини било је изузетно видљиво претходних дана. Због тога је председник Србије организовао пријем за водеће кинеске медије, током којег су новинари били у могућности да му поставе сва питања која су их интересовала. Њих су највише занимали ставови у вези са иницијативом „Један појас – један пут“ и позицијом наше земље у реализацији тог пројекта, као и развој будућих односа наше две земље. У разговору дугом преко два и по сата учествовале су бројне редакције, попут Кинеске централне телевизије (CCTV), Телевизије Феникс, Кинеског међународног радија (CRI) и многих других.

 

Председник Николић састаће се данас и са премијером Народне Републике Кине Ли Кећијангом, као и са председником Свекинеског народног конгреса Џангом Деђиангом.