13.04.2017

Председник Николић упутио честитку поводом хришћанског празника Васкрса

Поводом највећег хришћанског празника, Васкрса, председник Републике Србије Томислав Николић упутио је честитку свим грађанима који прослављају овај празник.

У честитки председника Републике се наводи:

„У сусрет празнику којим славимо васкрсење Исусово, победу добра над злом и живота над смрћу, са жељом да свако искушење са којим се Србија и човечанство сусрећу превазиђемо не заборављајући никад да смо сви исти пред Богом, да смо сви људи - нека наше молитве буду посвећене миру, здрављу и просперитету наших породица, наших ближњих и целог људског рода.

Не заборавимо у својим молитвама слабе и немоћне којима смо потребни. Помолимо се и за православни народ наш на Косову и Метохији који је свакодневно у сталном искушењу и стрепњи. Усмеримо наше молитве, наше жеље и наш труд ка напретку наше заједничке отаџбине. Нека наша снага има свој извор у слози, разумевању и хришћанској љубави.

Свим грађанима Републике Србије, без обзира на верску и националну припадност, желим мир, породичну срећу, здравље и благостање, а браћи и сестрама у Христу честитам највећи празник: ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ !