lzl_7531.jpg

02.03.2017. - 11:21

Председник Томислав Николић у посети КЦ Крагујевац

Београд, 02. март 2017. године - Председник Републике Србије Томислав Николић и градоначелник Крагујевца Радомир Николић са сарадницима посетили су данас повређене у јучерашњим експлозијама у Техничко - ремонтном заводу који су збринути у Клиничком центру Крагујевац.

Директор Клиничког центра Предраг Саздановић упознао је председника Николића са здравственим стањем 25 пацијената - припадника Војске Србије и МУП-а, који су задобили лакше или теже повреде током гашења пожара.

Најважније је да су сви ван животне опасности, истакао је Саздановић. С обзиром на врсте повреда настављамо са интензивном опсервацијом. Након конзилијума одлучићемо који ће пацијенти бити данас упућени на Војно - медицинску академију, ко ће наставити лечење у Клиничком центру, а ко може да буде отпуштен на кућно лечење, рекао је директор Клиничког центра Предраг Саздановић.

У експлозији која се јуче догодила у војном објекту у Крагујевцу око 15,30 сати, како је синоћ саопштено, погинуо је потпуковник Мирослав Перишић, док се за тројицом несталих радника и даље трага.

Председник Србије Томислав Николић упутио је том приликом најискреније саучешће породици Мирослава Перишића. Ово је тешка трагедија и несрећа која је сплет различитих околности. Последице такве експлозије су непредвидиве. Остаје нам да верујемо и да се надамо да ће потрага за преостала три радника бити успешно окончана. Повређеним припадницима Војске Србије и МУП - а председник Николић је пожелео брз опоравак.

Телеграм саучешћа породици потпуковника Перишића упитио је и градоначелник Крагујевца Радомир Николић.