29.08.2017

Председник Вучић са амбасадором Маркотићем

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Републике Хрватске Гордана Маркотића.

Председник Вучић је амбасадору Маркотићу захвалио на сарадњи и његовом доприносу развоју билатералних односа Србије и Хрватске. Двојица саговорника су изразили очекивање да ће, упркос питањима која оптерећују односе двеју земаља, кроз заједнички рад, бити испуњен део обавеза из Декларације о унапређењу односа и решавању отворених питања, потписане прошле године. На састанку је, с тим у вези, договорено да се у наредном периоду интензивира рад мешовитих комисија за решавање отворених питања. Председник Вучић је позвао хрватски државни врх да поклони већу пажњу положају српске националне мањине у Хрватској и нагласио да ће Србија наставити да одговорно испуњава обавезе према хрватској и другим мањинама које овде живе.

На састанку је констатовано да ће предстојећа званична посета председника Вучића Хрватској, на позив председнице Грабар-Китаровић, дати подстицај развоју односа и свих облика сарадње двеју земаља, а посебно економској.

Председник Вучић је амбасадору Маркотићу пожелео много успеха у наставку дипломатске каријере.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд, 29. август 2017. године