Председник Вучић са сенатором Роном Џонсоном и сенатором Крисом Марфијем

17.07.2017. - 17:59

Председник Вучић са сенатором Роном Џонсоном и сенатором Крисом Марфијем

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Вашингтону са председавајућим и копредседавајућим Сенатским поткомитетом за Европу сенатором Роном Џонсоном и сенатором Крисом Марфијем, са којима је разговарао о билатералним односима, парламентарној сарадњи, подршци САД евроинтеграцијама Србије и ситуацији у региону.

Председник Вучић је нагласио да је један од спољнополитичких приоритета Републике Србије унапређење укупних билатералних односа са Сједињеним Америчким Државама, као и да Србија у томе препознаје нарочито важну улогу Конгреса.

Током сусрета са сенаторима, председник Вучић је истакао да чланство у ЕУ остаје спољнополитички циљ Србије, која ће и даље бити поуздан и кредибилан партнер ЕУ. Он је сенаторе обавестио и о застоју у дијалогу Београда и Приштине, указавши на неопходност имплементације договореног.

Сенатор Џонсон је рекао да САД жели да покаже колико је регион Западног Балкана важан, и да је добро да са председником Вучићем разговарају о изазовима и могућностима са којима се регион суочава.

Председник Србије изразио је задовољство актуелном билатералном сарадњом са Сједињеним Америчким Државама на плану безбедности, области у којој је остварен највећи напредак у претходном периоду, и нагласио да ће у будућности сарадња на овом пољу бити убрзана и побољшана.

Разговарајући о економским приликама у Србији, председник Вучић је обавестио сенаторе о економским реформама, привредном напретку и побољшању пословне климе, нагласивши да те цињенице Србију препоручују као добро тржиште за америчке инвеститоре.

Сенатори Џонсон и Марфи изнели су неколико савета о томе како поправити пословни амбијент у Србији у циљу привлачења више америчких инвеститора.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Вашингтон,
17. јул 2017.