tan2017-12-28_85554812_7.jpg

28.12.2017. - 11:04

САСТАНАК СА АМБАСАДОРОМ САВЕЗНЕ РЕПУБЛИКЕ НЕМАЧКЕ АКСЕЛОМ ДИТМАНОМ

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са амбасадором Савезне Републике Немачке Акселом Дитманом, са којим је разговарао о билатералним односима, немачким инвестицијама и европском путу Србије.

Председник Вучић и амбасадор Дитман сагласили су се да су политички односи Србије и Немачке значајно унапређени, а председник Вучић је изразио захвалност на подршци коју Немачка пружа Србији, како на европском путу, тако и у виду посвећености стабилизацији прилика и сарадњи на Западном Балкану, нарочито кроз Берлински процес.

Председник Вучић истакао је да немачке компаније у Србији данас запошљавају око 43.000 људи, а да се у 2018. години очекује повећање немачких инвестиција кроз четири нова пројекта.

Амбасадор Дитман потврдио је подршку Немачке приступном процесу Србије Европској унији, као и реформском процесу, посебно у области владавине права. Српски председник и немачки амбасадор нагласили су значај регионалне стабилности и сарадње у оквиру ЕУ интеграција.

Београд, 28. децембар 2017. године