gana_velika.jpg

31.05.2018. - 12:55

Састанак са председником Парламента Републике Гане

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас председника Парламента Републике Гане Арона Мајка Оквајеа, са којим је разговарао о могућностима унапређења сарадње двеју земаља.

Двојица саговорника су констатовали да дугогодишње пријатељство, изграђено у прошлости кроз заједничке активности у Покрету несврстаних, представља снажну основу за јачање свих врста веза између Србије и Гане, као и других афричких земаља, посебно у области економије. Они су се сагласили да одличне могућности постоје у области енергетике, пољопривреде и грађевинарства.

Председник Вучић је изразио наду да ће се наставити добра пракса школовања студената из Гане на универзитетима у Србији, у оквиру програма "Свет у Србији". Он је у исто време предложио и сарадњу високошколских установа двеју земаља, посебно у области информационих технологија.

Председник Вучић је обавестио госта из Гане о позицији Србије према питању Косова и Метохије, као и о стању дијалога између Београда и Приштине. Он је изразио наду да ће Гана, као пријатељска земља, размотрити своју позицију према једнострано проглашеној независности Косова.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,

31. мај 2018. године