20.03.2017

Седницa Главног одбора Друштва за изградњу Храма Светог Саве

На данас одржаној седници Главног одбора Друштва за изградњу Храма Светог Саве, којом је председавао председник Републике Србије Томислав Николић, чланови Главног одбора упознати су са напретком пројекта израде мозаика на куполи Храма, а утврђене су и активности у вези са обележавањем 120. годишњице од формирања Друштва за изградњу Храма Светог Саве.

На седници је било речи и о висини средстава која су још потребна да би се до краја извела изградња Храма Светог Саве, радовима које је неопходно извести, као и временском оквиру за извођење тих радова. Заједничка оцена чланова Главног одбора је да све трансакције морају да се обављају транспарентно, а радови у прецизно утврђеним роковима.

Говорећи о обележавању 120. година од оснивања Друштва за изградњу Храма Светог Саве, чланови Главног одбора су закључили да би најприкладнији начин за то био одржавање мултимедијалне изложбе у трајању од две недеље, која би временски била везана за одржавање Светог архијерејског сабора Српске православне цркве.