08_03_2013.jpg

08.03.2013. - 15:33

Захвалност Палестини на подршци очувању интегритета Србије

Београд, 8. март 2013. године - Председник Републике Србије Томислав Николић састао се данас са министром економије Палестине др. Ђавадом Нађијем А. Хирзалахом и амбасадором Палестине Њ.Е. господином Мохамедом Набханом.

Председник Републике Томислав Николић се захвалио руководству и народу Палестине на принципијелној подршци у очувању територије и интегритета Србије, истакавши да пријатељство два народа има дугу традицију, али је нажалост било једно време у прекиду. „Ми желимо „да обновимо то пријатељство и да га развијамо у свим сегментима, нарочито у области економије“, рекао је председник Николић. Председник Србије је подвукао компаративне предности Србије за улагање, подсетивши да поред одличних спољнотрговинских споразума са многим земљама, има владу која је потпуно посвећена пружању подршке страним инвеститорима и стварању оптималних услова и повољне климе за улагање.

Министар економије Палестине др. Ђавад Нађи А. Хирзалах је пренео срдачне поздраве председника те земље Махмуда Абаса, пуно поштовање и искрено пријатељство које гаји према председнику Томиславу Николићу, као и његову љубав према Србији и српском народу. Министар Хирзалах се захвалио председнику на подршци приликом гласања за статус посматрача Палестине у Уједињеним Нацијама и рекао да је Србија двоструко допринела томе: гласањем и председавањем. Министар економије Палестине је рекао да је предводи велику делегацију привредника како би се сарадња две земље у области економије подигла на виши ниво и додао да постоји потенцијал да робна размена достигне ниво од 500 милиона долара у веома кратком року.

Министар економије предао је председнику Томиславу Николићу званичан позив да посети Палестину.

Подели