Вести

09.03.2017 - 17:40

Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је са министром спољних послова Државе Еритреје Османом Салехом

Београд, 09. март 2017. године - Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је са министром спољних послова Државе Еритреје Османом Салехом, који борави у званичној посети Републици Србији.

Детаљније
22.02.2017 - 17:57

Србија ће увек стајати уз Србе у БиХ

"Данас смо се састали не први али ни последњи пут и чешће ћемо се састајати, јер смо доведени у ситуацију да морамо да размишљамо о судбини БиХ, Републике Српске и, што је најгоре, о судбини односа између Бошњака и Срба у БиХ. Дочекали смо да један члан Председништва БиХ доноси одлуку за коју није битно да ли је или није у његовој надлежности већ шта му је био циљ и шта тиме поручује. Веома је неизвесно како ће се развијати односи у БиХ и какве односе Сарајево очекује са Србијом", рекао је Николић после састанка са премијером Александром Вучићем, председником РС Милорадом Додиком и председавајућим Председништва БиХ Младеном Иванићем.

Детаљније
21.02.2017 - 22:15

Заједнички рад са Александром Вучићем на обнављању Србије

Председник Србије Томислав Николић рекао је за РТС да поштује одлуку органа СНС-а о кандидатури Александра Вучића за председника Србије. Све док СНС није донео одлуку, ја сам предлагао да се договарамо, али када је одлука донета, схватио сам да бих многе људе навео да кажу нешто лоше о мени и да могу да потпуно преокренем ситуацију у корист људи за које не бих желео да буду на челу Србије и у које немам поверења, рекао је председник Николић.

Детаљније
15.02.2017 - 14:44

Свечана церемонија доделе одликовања

Поводом Дана државности у председника Републике се одржава сретењска свечаност на којој је председник Србије Томислав Николић уручио одликовања заслужним појединцима и институцијама.

Детаљније
09.02.2017 - 19:18

Честитка председника САД поводом Дана државности Републике Србије

Председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп, упутио је председнику Николићу честитку поводом Дана државности Републике Србије.

Детаљније
27.01.2017 - 18:21

Обележавање Међународног дана сећања на жртве Холокауста

У Србији је обележен Међународни дан сећања на жртве Холокауста. Председник Томислав Николић поручио је да историју данас покушавају да мењају моћници и да Србија то не сме да дозволи.

Детаљније
27.01.2017 - 16:19

Председник Николић: Прошло је време признавања Косова

Очекујем да нови амерички председник Доналд Трамп заустави ратове и вербалне сукобе, које је започела администрација пре њега, изјавио је председник Србије Томислав Николић у интервјуу за португалску државну телевизију и поручио да чека мишљење Трампове администрације о Косову и Метохији и да је спреман да прихвати савет.

Детаљније
26.01.2017 - 11:30

Председнику Николићу уручени кључеви града Лисабона

Председник Томислав Николић састао се са градоначелником Лисабона Фернандом Медином и том приликом градоначелник Лисабона уручио је председнику Николићу кључеве града Лисабона.

Детаљније
25.01.2017 - 17:57

Тачијеве запаљиве изјаве треба да забрину Европу

Одређени сегменти администрације у Бриселу треба да престану да Приштини константно држе страну, поручује председник Србије.

Детаљније
25.01.2017 - 17:32

Сусрет прекретница у односима две земље

Уз државне почасти и интонирање химне "Боже правде" у Лисабону, Томислава Николића примио је португалски председник Марсел Ребел де Соза. Овај сусрет треба да буде прекретница у односима две пријатељске земље, сагласили су се Николић и Де Соза. Николић је позвао португалске привреднике да улажу у Србији.

Детаљније

Pages