26533774_b.jpg

Вести

03.10.2016. - 14:12

47. Међународни сусрет деце Европе "Радост Европе"

Председник Србије Томислав Николић приредио је пријем за учеснике манифестације "Радост Европе", која ове године окупља децу из 17 европских земаља, и поручио да Србија вековима негује љубав према деци, поштовање према комшијама и мир.

Председник Николић је додао да Србија има отворена врата за све, да српски народ има отворену душу, као и да је Србија срећна што се неко пре 47 година досетио да окупља децу да упознају Београд и да Београд упознаје њих.

Београд је данас најлепши град у Европи, јер су се окупила деца", рекао је председник Србије у Палати Србија, истакавши да када одрасли живе као деца онда у свету влада мир.

Председница Одбора манифестације Драгица Николић навела је да је Србија поносна на дугу традицију ове јединствене манифестације, која слави детињство и другарство и која одрасле подсећа да никада не забораве децу у себи.

Подсетивши да је Београд 47. пут дечја престоница, Николићева је учесницима поручила да су најбољи амбасадори својих земаља и да доносе радост, пријатељство, песму и игру

"А та прича, започета пре 47 година, нема краја. Она је наше обећање да ћемо се и у будућности сретати и дружити, да ћемо увек нешто ново осмишљавати, вођени вашом маштом и енергијом", рекла је председница Одбора манифестације.

Манифестација "Радост Европе" ове године окупља децу из 17 европских градова и специјалне госте из Кине.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).