tan2018-2-16_104712432_0.jpg

Вести

16.02.2018. - 11:40

Акредитивна писма новог амбасадора Уједињених Арапских Емирата

Нови амбасадор Уједињених Арапских Емирата Мубарак Ал Дахери предао је акредитивна писма председнику Републике Србије Александру Вучићу, истичући да је дошао са жељом да се пријатељски и срдачни односи двеју земаља продубе и унапреде.

Пожелевши амбасадору Ал Дахерију успешан дипломатски мандат у Београду, председник Вучић је изразио задовољство што су Србија и Уједињени Арапски Емирати истински партнери, што се види и кроз заједничке пројекте, попут Београда на води и стратешког партнерства српске Владе и авиокомпаније Етихад у националном авиопревознику Ер Србији.
 
Амбасадор Ал Дахери је председнику Вучићу пренео поздраве руководства УАЕ, посебно шеика Мохамеда бин Заједа, од кога је, каже, добио инструкције да вредно ради на изналажењу могућности за реализацију нових заједничких пројеката. Он је додао да је жеља УАЕ да допринесе економском напретку Србије, како би њени становници имали виши животни стандард.
 
Председник Вучић је истакао да је захвалан шеику Мохамеду бин Заједу, за којег га веже искрено пријатељство, што подстиче да везе двеју земаља буду јаче и разноврсније, и упутио му позив да поново посети Србију.
 
Председник Вучић је изразио очекивање да ће и именовање првог амбасадора Србије у УАЕ, које се ускоро очекује, значајно допринети да се интензивира сарадња у свим областима, а посебно да економска сарадња доживи успон.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ
Београд, 16. фебруар 2018. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).