japan.jpg

Вести

11.12.2017. - 11:13

Акредитивна писма предао и амбасадор Јапана Ђунићи Марујама

Председнику Републике Србије Александру Вучићу акредитивна писма данас је предао и амбасадор Јапана Ђунићи Марујама.

Амбасадор Марујама је председнику Вучићу пренео поруку цара Акихита са жељом да се пријатељски и срдачни односи Србије и Јапана продубе и унапреде.

Пожелевши амбасадору Марујами успешан дипломатски мандат у Београду, председник Вучић је изразио задовољство што је и у политичком дијалогу и у економској сарадњи Србије и Јапана у овој години остварен напредак. У исто време је изразио наду да ће у наредном периоду доћи до размене посета на највишем нивоу, јер би тиме био дат и подстицај сарадњи у свим областима.

Председник Вучић је исказао велику захвалност Влади Јапана на континуираној солидарности и значајној финансијској, материјалној и техничкој помоћи, која је за непуних двадесет година премашила 500 милиона долара. Јапанска солидарност је посебно дошла до изражаја током катастрофалних поплава 2014. године, подсетио је српски председник.

Он је изразио наду да ће се наставити интерес јапанских компанија за улагања у српску привреду, с обзиром на досадашње успешне примере, попут Јазакија у Шапцу, који је, са уложених 25 милиона евра, једна од највећих гринфилд инвестиција у Србији. Председник Вучић је, с тим у вези, рекао да добробит јапанских инвестиција нису само нова радна места, него и то што се наши радници уче јапанској радној етици, која је основ економског успеха Јапана.

Београд,
11. децембар 2017. године

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).