Амбасадорка Канаде Кетлин Чаба предала акредитивна писма председнику Вучићу

Вести

11.12.2017. - 11:35

Амбасадорка Канаде Кетлин Чаба предала акредитивна писма председнику Вучићу

Председник Републике Србије Александар Вучић је, приликом данашње церемоније примопредаје акредитивних писама, амбасадорки Канаде Кетлин Чаба пожелео добродошлицу и пријатан боравак у нашој земљи.

Председник Вучић је изразио захвалност на подршци коју Канада пружа европском путу Србије. Амбасадорка Чаба је истакла да су реформе које Србија предузима с циљем придруживања ЕУ, важне и за побољшање услова за инвестирање и пословање. Она је нагласила и да Канада веома цени улогу коју Србија има у постизању мира и стабилности у региону.

Председник Вучић и амбасадорка Чаба су оценили да је за унапређење односа двеју земаља значајно успоставити редован политички дијалог. Да је у току његово оживљавање, сведочи и присуство специјалног изасланика гувернера и премијера Канаде на свечаном пријему поводом ступања на дужност председника Србије, када су разматрани и могући будући билатерални сусрети на високом нивоу, речено је у разговору српског председника и канадске амбасадорке.

Двоје саговорника су констатовали да се повећава прилив канадских инвестиција у Србији, где тренутно послује више од 50 канадских компанија. Амбасадорка Чаба је истакла да ће јој један од приоритета у дипломатском мандату бити да канадским привредницима пружи више информација о економској ситуацији у Србији, као и о могућностима за улагање, с обзиром на остварене добре економске резултате.

Председник Вучић је изразио очекивање да ће доћи до повећања економске сарадње, посебно у области рударства и енергетике, као и туризма, чему би требало да допринесе и потписивање Споразума о ваздушном саобраћају и отварање директне ваздушне линије између двеју земаља. Амбасадорка Чаба је истакла да је и српска заједница која живи у Канади важан мост између Србије и Канаде.

Београд,
11. децембар 2017. године

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).