454794_putin-nikolic-bgd-16-okt-2014-foto-fonet-n-dj-4_origh.jpg

Вести

19.10.2014. - 12:14

Ценим Србе јер се опиру притисцима

И на даљину осећам како из српског народа зраче спонтане симпатије према мојој земљи и народу, да воли и поштује Русију. Томиславе, када год будете имали нову идеју, напишите ми, постараћу се за то. Уважавам Србију која има своје ставове и не подлеже притисцима.

То је, како сазнају „Новости“, председник Русије Владимир Путин поручио свом српском колеги Томиславу Николићу, током састанка у Палати „Србија“, који је био затворен за јавност.
За време разговора, преносе наши добро обавештени извори, руски лидер осврнуо се и на актуелан, „превише непријатељски“ однос Вашингтона према Москви, рекавши да он тешко схвата да се на „таквом тону гради озбиљна политика“, али да се ипак нада да ће то схватити и у САД.
Иначе, по слетању на Аеродром „Никола Тесла“, првих петнаестак минута своје посете Србији руски председник провео је са својим домаћином Николићем мимо камера, иза затамњених стакала лимузине која их је возила ка Гробљу ослободилаца Београда.
Разговор који су шефови двеју држава водили током вожње био је релаксиран, као када се два рођака сретну после неког времена - напомиње наш извор.
Николић и Путин „реконструисали“ су и како се одвијало ослобађање српског главног града од нацистичких окупатора, помињали су и стравичне жртве и борбу Срба и Руса који су гинули раме уз раме. Иако је у блиндираном мерцедесу седео и преводилац, српски председник се Путину обраћао на руском.

Новости

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).