sumarice.jpg

Вести

21.10.2012. - 12:03

Дан сећања на српске жртве

КРАГУЈЕВАЦ - Председник Србије Томислав Николић положио је данас венац у Спомен парку "Шумарице " у Крагујевцу, на обележавању Дана сећања на српске жртве у Другом светском рату, којем су присуствовали државни званичници, представници дипломатског кора, Српске православне цркве, локалне самоуправе и многобројни грађани.

 

Венце испред споменика "Пето три" у Шумарицама, где су немачки нацисти пре 71 годину стрељали 2.792 цивила положили су представници Владе Србије и Народне скупштине, представници дипломатског кора, међу којима су били амбасадори Немачке, Палестине, Словачке и Белорусије, као и поредставници градова - побратима Крагујевца и локалне самоуправе.

 

Молебан је служио владиика шумадијски Јован са свештенством.

 

Крај хумке стрељаним венац су први положили и представаници Прве крагујевачке гимназије, из чијих учионица је на десетине деце и професора доведено на стрељање 21. октобра 1941. године.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).