img_8913.jpg

Вести

13.10.2016. - 11:48

Изјава председника Николића - Санкт Петербург

Председник Србије Томислав Николић потврдио је данас да се са председником "БК групе" Богољубом Карићем видео за време војне параде у Москви, те да би се поново састао са њим, јер, како је рекао, у томе не види ништа лоше.

"Састао сам се са Богољубом Карићем за време војне параде у Москви, састао бих се опет и не мислим да сам ишта крив. Попио сам кафу с њим, као што бих попио са свима вама", рекао је председник Николић за Спутњик у Санкт Петербургу, где је јуче отворио почасни конзулат Србије.
Председник Николић је испричао да га је Карић тада питао када ће против њега бити укинута оптужница, на шта му је он одговорио да се тиме баве правосудни органи.

"И даље сматрам да је оптужница против њега (Карића) политички мотивисана", додао је председник Србије.

Карић је јуче у разговору за ТВ Н1 најавио да ће се врло брзо вратити у Србију, али да се неће бавити политиком.

Рекао је и да се већ десет година није видео са премијером Александром Вучићем, али да се недавно срео са председником Николићем приликом његове посете Русији.

Како је навео, председник Србије му је на питање о његовој оптужници рекао да "не можемо да се мешамо у правосуђе".

Николић очекује посету Медведева почетком 2017.

Томислав Николић изјавио је да очекује да ће премијер Русије Дмитриј Медведев у Београд доћи почетком наредне године.

"Ту посету треба добро припремити за почетак следеће године", рекао је председник Николић.

Датум посете Медведева Србији био је предмет нагађања медија, а амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин рекао је недавно да је позив Медведеву да посети Србију на снази, али да конкретан датум није никада одређен, те да је датум који се појављивао у медијима "неко измислио", преноси Спутњик.

Чепурин је подсетио да су премијери Србије и Русије, Александар Вучић и Дмитриј Медведев, пре годину дана разговарали у Москви, а да ће тема њиховог састанка у Србији обухватити широк спектар питања, највише економских.

Потврдио је и да у првој половини децембра у посету Србији долази шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

Видео материјал изјаве председника Републике Томислава Николића током другог дана радне посете Санкт Петербургу можете преузети са линка 1 https://goo.gl/sJXnf6 и са линка 2 https://goo.gl/lmIVvg .
Видео материјал изјаве председника Републике Томислава Николића током другог дана радне посете Санкт Петербургу други део – Ситуација на КиМ – можете преузети са линка 3 https://goo.gl/rwc4JE .

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).