jajinci(1).jpg

Вести

06.10.2012. - 13:40

Комеморација у Јајинцима

 

БЕОГРАД - Уз највише државне и војне почасти данас је у Јајинцима одржана комеморација у знак сећања на више десетина хиљада људи који су брутално убијени на том месту у Другом светском рату, уз поруку председника Томислава Николића да је Србија посвећана неговању историје и традиције, али и окренута будућности, помирењу и снажењу заједничког живота са свим народима.

Србија је, поручио је Николић, демократска земља, окренута помирењу и снажену заједничког живота и "са онима од којих смо страдали и са онима који су страдали од појединаца из нашег народа" .

"Србија очекује да и други размишљају на тај начин. Не прихватамо да нас третирају као народ који не заслужује своју слободу у својој држави", истакао је Николић и напоменуо да Србија жели стабилност и компромис, а своје потомство васпитава да поштује све разлике - верске, националне, полне.

Он је указао да Србија искрено жели да се злочини више никад не понове и да ће се вечно сећати жртава.

Председник Србије се уписао и у спомен-књигу, где је написао: "Овде су убијали да се не бисмо рађали, а родили смо се и рађаћемо се у слободи". 

 

 

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).