tan2017-10-21_115251229_0.jpg

Вести

21.10.2017. - 14:32

Молебан у Шумарицама

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је молебану у Шумарицама, који је, код споменика стрељаним ђацима и професорима стрељаним у Другом светском рату, служио владика шумадијски Јован са свештенством, и положио је венац у спомен-парку у Крагујевцу на обележевању Дана сећања на жртве у Другом светском рату.

Испред споменика "Пето три" у Шумарицама венце су, поред председника Вучића, положили представници Владе Србије, предвођени премијерком Аном Брнабић, немачки амбасадор Аксел Дитман, амбасадор Аустрије Јоханес Ајгнер, Русије Александар Чепурин. Венце су положили и ђаци и директорка Прве крагујевачке гимназије.

На "Великом школском часу" изведен је драмски приказ "Игре бројева" књижевника Мирка Демића из Крагујевца, у режији Марка Мисираче.

Комеморативна манифестација "Велики школски час" у Спомен-парку Шумарице одржана је у знак сећања на 21. октобар 1941. године, када је немачка окупациона војска убила више хиљада Крагујевчана, међу којима су били и ђаци и њихови професори.

21. октобар 2017.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).