Њујорк 21.09.2017. Састанак са председником Владе Краљевине Белгије Шарлом Мишелом

Вести

21.09.2017. - 17:08

Њујорк 21.09.2017. Састанак са председником Владе Краљевине Белгије Шарлом Мишелом

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Њујорку са председником Владе Краљевине Белгије Шарлом Мишелом са којим је разговарао о билатералним односима, ситуацији у региону и евроинтеграцијама Србије.

Председник Вучић упознао је премијера Мишела са резултатима економских реформи и плановима за даљи развој српске економије. Он је нагласио да је Србија много урадила на измени пословне климе и да би за обе земље било значајно уколико би био повећан интерес белгијских инвеститора за улагање у Србији, нарочито у области енергетике, пољопривреде и инфраструктурних пројеката.

Председник Вучић је истакао да су билатерални односи добри и захвалио на активној подршци Белгије европском путу Србије. Он је нагласио и да је Србија снажно привржена дијалогу са Приштином и додао да очекује да приштинска страна конструктивно приступи имплементацији Бриселског споразума. Председник Вучић обавестио је белгијског премијера о покретању унутрашњег дијалога о Косову и Метохији.

Премијер Мишел је изразио велико интересовање за Србију, као и за ставове српских званичника и евроинтеграције, позитивно оценивши европски пут Србије и наставак дијалога са Приштином. Он је нагласио да је неопходно радити на унапређењу економске сарадње Белгије и Србије у циљу јачања привреде двеју земаља.

Председник Вучић је захвалио премијеру Мишелу на томе што је Белгија први пут исказала интересовање за ставове Србије, упутивши позив белгијском званичнику да посети Србију.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Њујорк, 21. септембар 2017. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).