tan2016-5-14_14407934_10.jpg

Вести

14.05.2016. - 20:36

Oтворен 83. Међународни сајам пољопривреде у Новом Саду

Mеђународни саjам пољопривреде, коjи jе окупио око 1.500 излагача из 60 земаља и наjзначаjниjе домаће привреднике из области аграра и других пољопривредних грана, отворен jе данас у Новом Саду.

Mеђународни саjам пољопривреде, коjи jе окупио око 1.500 излагача из 60 земаља и наjзначаjниjе домаће привреднике из области аграра и других пољопривредних грана, отворен jе данас у Новом Саду.

Председник Србиjе Tомислав Николић рекао jе на отварању да jе саjам традиционално наjважниjа манифестациjа те врсте у региону и да jе децениjама, и у наjтежим временима, био прозор у свет тако што jе омогућио да нове технологиjе дођу у Србиjу и да српски производи буду пласирани и изван граница.

Председник jе рекао да о значаjу саjма довољно говори чињеница да нема значаjниjе компаниjе из те области коjа ниjе макар jедном наступила као излагач на саjму.

"Посебно ме радуjе чињеница да поново излажу и компаниjе из земаља коjе су се на кратко повукле са тржишта, а разлог за то jе огроман потенциjал Србиjе и посебно Воjводине", рекао jе Николић.

Николић jе истакао и да су се у претходном периоду стратешки циљеви Србиjе у пољопривреди редефинисани, те да су започети проjекти коjи би требало да доведу до пуне искоришћености извозних потенциjала и бржег развоjа целе Србиjе.

Наводећи да jе Италиjа ове године земља партнер Mеђународног саjма, Николић jе рекао да jе саjам место где се повезуjу привредници и сусрећу нациjе, те место на коjем се могу разменити искуства и знања.

Саjам jе, рекао jе Николић, спона економиjа Србиjе и Италиjе, коjа jе европски лидер за производњу опреме за прехрамбену и винску индустриjу.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).