Отворен "Аметеков" бизнис кампус у Суботици; Вучић: Лепа будућност уз вредан рад

Вести

07.06.2017. - 17:18

Отворен "Аметеков" бизнис кампус у Суботици; Вучић: Лепа будућност уз вредан рад

Председник Републике Србије Александар Вучић је данас, пресецањем врпце, отворио "Аметеков" бизнис кампус у Суботици. Од чекања будућности нема ништа, ако будемо вредно радили дочекаћемо лепу будућност, поручио је Вучић радницима.

Након пресецања врпце, Вучић је са директором фабрике Драганом Нагулићем, министром привреде Гораном Кнежевићем, амбасадором САД Кајлом Скотом, председником Покрајинске владе Игором Мировићем и председником Скупштине Војводине Иштваном Пастором обишао нови погон.

"Поносан сам на ваш рад и биће вас овде и троструко више, али без вас нико више не би желео да дође овде", рекао је Вучић обраћајући се радницима.

"Од чекања будућности нема ништа, али ако будемо вредно радили дочекаћемо лепу будућност", поручио је Вучић те захвалио америчкој амбасади која, како је рекао, стално ради на привлачењу нових инвеститора. 

Компанија "Аметек", чије је седиште у Филаделфији, има годишњи промет од око пет милијарди долара и око 50.000 запослених широм света.

Реч је о глобалном произвођачу широког спектра мотора, који око 40 одсто производње прода на америчком тржишту, а остало у Азији и Европи.

Вучић је раније најавио нову америчку инвестицију у Србији компаније "Аметек", да ће бити отворена хала од 10.000 квадрата и да ће посао добити 500 људи.

Глобални произвођач електромотора "Дункермоторен", који послује у оквиру "Аметека" од 2012. године, отворио је у фебруару 2016. нову производну халу у привредној зони Мали Бајмок код Суботице.

Та немачка фабрика у хали укупне површине 3.500 квадратних метара у Слободној зони Суботица производи микромоторе и извози их широм света.

Пуштене су 2016. године у рад две нове линије – тест центар и линија производње компресора.

У проширење погона, површине од 900 квадратних метара, "Дункермоторен", Град Суботица и Слободна зона инвестирали су два милиона евра, са циљем да се број радника повећа на 165.

Фабрика "Дункермоторен" остварује годишњи промет од око 10 милиона евра, а поред нове хале у којој је почела да производи и компресоре, купила је раније парцелу земљишта за даље ширење својих капацитета у Слободној зони Суботица.

Суботица, 07. јун 2017.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).