kg_velika.jpg

Вести

12.04.2018. - 20:54

Почетак радова на изградњи индустријског комплекса „Mind park“ у Лужницама код Крагујевца

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас обележавању почетка радова на изградњи индустријског комплекса „Mind park“ у Лужницама код Крагујевца.

Председник Вучић је изјавио  да за људе у Шумадији данас почиње неупоредиво боља будућност, јер је у срце Шумадије дошао понос немачке индустрије – „Simens“. Нагласио је да је управо овај пројекат један од кључних за развој и нaпредак Србије и за повећање бруто друштвеног производа.
 
Истакавши да Немачка у Србији већ запошљава 44.619 радника,  а да ће са новим инвестицијама значајно прећи и бројку од 50 000 радника, закључио је да Немачка за Србију постаје, не само најважнији спољно – трговински партнер, већ и најзначајнији  послодавац.
 
Председник Вучић је додао да ће доласком једног од највећих имена немачке индустрије, који ће у срцу Србије производити возове и трамваје какви данас саобраћају у Бриселу, много људи добити посао, али и научити шта је тежак рад.
 
Председник Србије се захвалио људима из Крагујевца и предузећима на реализацији индустријског парка, а посебно амбасадору Немачке у Србији Акселу Дитману на подршци упућеној Србији.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).