27075656_b.jpg

Вести

16.12.2016. - 16:45

Почињу радови на Центру за вантелесну оплодњу у Kрагуjевцу

KРAГУJEВAЦ - Радови на изградњи Центра за вантелесну оплодњу Kлиничког центра Kрагуjевац почели су у Kрагуjевцу уз присуство председника Србиjе Tомислава Николића и супруге Драгице коjа jе председница Управног одбора фондациjе "Драгица Николић" коjа финансира изградњу тог института.

Фондациjа, чиjи jе циљ повећање наталитета у Србиjи, jе препознала неопходност изградње овог Центра и пронашла могућност да изради проjекат и обезбеди средства за изградњу овог обjекта, наводи се у саопштењу у коме се додаjе да су процене да би сваке године за око 150 младих парова са териториjе Централне Србиjе на оваj начин био олакшан пут ка зачећу породице.
Вредност проjекта jе око 73,2 милиона динара са ПДВ-ом, а завршетак радова jе предвиђен за март 2017. године.
Радови подразумеваjу доградњу хоспиталног блока Kлинике за ГAK, површине око 340 квадратних метара. Центар ће се налазити на трећем спрату, изнад породилишта и гинеколошко-акушерске клинике.
За изградњу Центра за вантелесну оплодњу предвиђени су савремени материjали, све потребне инсталациjе, а предвиђен jе за све поступке и методе коjе се користе у гинекологиjи и подразумева стање плодности и све поступке решавања неплодности.
Центар ће, како jе наведено, садржати приjемни пулт, ординациjу фолкулометриjе, лабораториjу за припрему, лабораториjу културе, салу за аспирациjу и ембрионтрансфер, припрему хирурга, собе за пациjенте и остале пратеће садржаjе.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).