2016-08-04_12.56.51.jpg

Вести

05.08.2016. - 09:57

Подигнута застава Србије у Рију!

Српска застава вијори се у Рију. Подигнута је на јарбол јер је Србија један од учесника Олимпијских игара. Свечаности је присуствовао председник Србије Томислав Николић као и многобројни наши спортисти. Церемонији је присуствовао и Борис Бекер у српској опреми.

Церемонији су присуствовали: председник ОКС Владе Дивац, Новак Ђоковић, Ана Ивановић, Јелена Јанковић, Александра Крунић, селектор кошаркаша Александар Ђорђевић, Небојша Илић, Жарко Паспаљ, Мирослав Николић, Мирослав Радуљица, Милош Теодосић, све наше кошаркашице, потом одбојкашице Стефана Вељковић и Маја Огњеновић и многи други.

Председник Србије Томислав Николић: Најсвечанији чин

"Србија је подигла заставу у Олимпијском селу и то је најсвечанији чин, уз оне тренутке када се химна Србије интонира по освајању златне медаље наших спортиста", рекао је председник Србије Томислав Николић, који је после церемоније подизања српске заставе обишао Олимпијско село, зграду и просторије у којима живе наши олимпијци.

"Осећа се да је атмосфера у тиму сјајна, пресрећан сам што ова ординација медицинког тима нема посла, што су сви спремни у изванредном стању",

Он је рекао да се срео са спортистима и поразговарао са некима од њих.
"Сада се све сложило, у последње време наши спортисти имају много успеха на међународним такмичењима. Сви они су већ победили када су обезбедили место на Олимпијским играма, али свакако очекујем већи број медаља него на претходним грама", поручио је Николић.

У оквиру церемоније подизања заставе и добродишлице нашем тиму шеф Мисије Олимпијског тима Србије Дамир Штајнер је градоначелници Олимпијског села уручио ћирилично писмо у дуборезу, а на зиду Олимпијског пријатељства уписао поруку Тима Србије, цитат Живојина Мишића: "Ко сме тај и може, ко не зна за страх тај иде напред."

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).