skupstina sns(1).jpg

Вести

29.09.2012. - 00:00

Председник Николић на скупштини Српске напредне странке

 БЕОГРАД - Председник Србије Томислав Николић поручио је данас да ће Србија у даљем процесу европских интеграција имати своје услове, јер нема разлога да трчи за датумом и папиром.

Председник Србије је на свечаној седници СНС у центру "Сава" рекао да Србија жели да сарађује, да не тражи ништа туђе и да нема намеру ни са ким да се свађа, али да никада, док постоји Српска напредна странка и друге политичке странке у Србији, неће дати оно што је њено.
"Нек размишља какав је човек онај ко нам тражи нешто наше. То је као да кажу дај нам једно дете, а сам изабери које. Рађај своју децу, а у моју не дирај", поручио је Николић.

Николић је напоменуо да је десет година трчања Србију довело до просијачког штапа и да ће сада мало да мисли о себи. 
"На све стране имамо пријатеље, нека се такимиче ко ће да помогне Србији", рекао је председник Републике.

Николић је на скупштини СНС, чији је био председник до избора на функцуију шефа државе, рекао да ће Србија испунити све услове које су морале да испуне друге државе, а да не треба да јој се постављају они услови који нису другима.
Он је поручио да је Србија поносна и да "смо у великим тешкоћама и недаћанма, али никада нисмо били у таквим недаћама да може свако да нас гази и неће". 

Николић је истакао да је СНС за четири године постојања протресла Србију и да су сви видели какав се "муљ наталожио", а сада ће да "протресе и ширу заједницу".
"Нисам вас оставио само сам вам припојио и онај други део Србије који није био уз вас. Србија је наша мајка и колико смо спремни мајци да дамо толико вредимо", поручио је Николић.

Он је члановима СНС, којима је обраћање почео реченицом: "Рачунајте да сам једним пољупцем све вас пољубио" - поручио да могу да иду само корак напред у односу на оно што је до сада постигнуто и да не смеју да изневере себе, идеал и принцип.

Николић је истакао да је победа СНС дошла у последњи час, али да се не би свађали да су изгубили изборе.
"Колико пута сам вам рекао да када имате примедбу на неког у странци, она није разлог да не говорите и да престанете да подижете своју странку. Увек је реците на време, да не дођемо у ситуацију да нам тужиоци говоре шта није ваљало док смо били на власти, а овима ће изгледа тужиоци да кажу шта није ваљало", истакао је Николић.

Он је поручио члановима СНС да не би били у тој странци да им је било до богатства и лаке зараде.

Николић је поручио напредњацима и да сад треба да "запну као један" и да не сме да се догоди да грађанима за четири године кажу да није могло боље, јер је претходна власт оставила хаос.
"Па шта ако је хаос, средићемо тај хаос", обећао је председник Србије.

 

Србија нема намеру да се свађа, већ да сарађује

 

Николић је поручио да Србија жели да сарађује, да не тражи ништа туђе и да нема намеру ни са ким да се свађа, али да никада док постоји Српска напредна странка и друге политичке странке у Србији, неће дати оно што је њено.
"Ми смо поносни, ми смо у великим тешкоћама и недаћанма, али никада нисмо били у таквим недаћама да може свако да нас гази и неће. Немамо намеру ни са ким да се свађамо, имамо намеру да сарађујмо и не тражимо ништа туђе, али никада док постоји СНС и друге политичке странке у Србији, нећемо дати оно што је наше", поручио је Николић на свечаном делу Скупштине СНС у београдском центру "Сава".

Николић, који је најављен као гост свечане седнице СНС, чији је био оснивач и први председник, рекао је да је та странка за четири године постојања протресла Србију и да су сви видели какав се "муљ наталожио", а сада ће да "протресе и ширу заједницу".
"Нисам вас оставио само сам вам припојио и онај други део Србије који није био уз вас. Србија је наша мајка и колико смо смпремни мајци да дамо толико вредимо", поручио је НИколић који је оставку на место председника СНС дао пошто је изабран за председника Републике на мајским изборима.

 

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).